Kunstmuseum Basel - Museum für Gegenwartskunst

Pictures and layouts

The building created by Christ & Gantenbein Architects fulfils all requirements superbly in a net floor space of around 8,000 m2. With its well-proportioned exhibition areas, optimum lighting conditions and flexible display options, the extension more than meets the museum’s aspirations. The new building blends in well with the varied urban landscape, while at the same time forming a worthy counterpart to the prestigious main building and radiating its presence in the town like a beacon.

> Exterior View
> Exterior View (PDF)
> Exterior View
> Exterior View (PDF)
> Interior View
> Interior View (PDF)
> Interior View
> Interior View (PDF)
> Modell A
> Modell A (PDF)
> Modell B
> Modell B (PDF)
> Modell C
> Modell C (PDF)
> 1. Basement
> 1. Basement (PDF)
> First Floor
> First Floor (PDF)
> Second Floor
> Second Floor (PDF)
> Third Floor
> Third Floor (PDF)
> Perspective and Sectional Drawing
> Perspective and Sectional Drawing (PDF)
> Perspective and Sectional Drawing
> Perspective and Sectional Drawing (PDF)
> Construction
> Construction (PDF)
> Project Informations
> Project Informations (PDF)